Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag

22
JAN

Dato Onsdag d. 22. januar 2020, kl. 19:00
Medvirkende
Bárður Jákupsson
Pris
Gratis

Foredrag om William Heinesens billedkunst.
Foredragsholder: Bárður Jákupsson, billedkunstner, forfatter og tidl. museumsinspektør
WILLIAM HEINESEN (1900-1991) – er ubetinget Færøernes største og mest berømte forfatter, da han skrev på dansk regnes han også for en af sin tids betydeligste dansksprogede forfattere. Hans kendteste bog er romanen De fortabte spillemænd.
Hvad nogle måske ikke ved er, at William Heinesen var også komponerede musik og ikke mindst var en markant og produktiv billedkunstner – eller billedmager, som han selv foretrak at kalde det. Hans motiver var bl.a. stemningsfulde landskabsbilleder, kærlige karikatur-portrætter af færøske ”typer”, uforlignelige skildringer af trolde og andre underjordiske væsener, og hans rige produktion indbefatter oliemalerier, satiretegninger, pastel- og tuschtegninger, akvareller og papirklip.
Bárður Jákupsson - der selv er kunstner og forfatter og har været direktør for Færøernes Kunstmuseum vil i sit foredrag berette om Willian Heinesens mange facetter med udgangspunkt i hans billedkunst.
Foredraget varer ca. 75 minutter.
Arrangementet er gratis. Bárður Jákupssons anmelderroste bog "William Heinesen - billedmageren" (Torgard, 2018) vil kunne købes til nedsat pris.

Ophavsret: