Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Øresund Kammerorkester

OKT
27

Øresund Kammerorkester


Søndag d. 27. oktober 2019, kl. 14:00
Vardegade 14, 2100 København Ø
Øresund Kammerorkester
Gratis adgang.
Øresund Kammerorkester

Programmet 27. oktober 2019:

  • Kurt Atterberg: Intermezzo for strygeorkester
  • Felix Mendelssohn: Koncert d-moll for violin og strygeorkester
  • Johannes Brahms: Sekstet i G-dur, op 36 (for strygeorkester).

Medvirkende:

Violinsolist: Kern Westerberg.

Dirigent: Lennart Fredriksson.

Kammerorkester Øresund


Kern Westerberg:

Kern Westerberg er født i 1993 i Malling, og modtog som 4-årig sin første violinundervisning på Århus Musikskole hos Jan Matthiesen og senere Kristoffer Dolatko.

Han studerer idag på solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium for Prof. Eszter Haffner efter tidligere studier hos Prof. Serguei Azizian samt på det prestigefyldte kammermusikkonservatorium Edsberg Instituttet i Stockholm for Prof. Per Enoksson og Prof. Mats Zetterqvist.

Sideløbende har Kern deltaget i masterclasses for bl.a. Pinchas Zukerman, Leonidas Kavakos, Dora Schwarzberg, Shmuel Ashkenasi, Gerhard Schulz, Rudolf Koelman og Ulf Wallin.

I en meget ung alder gjorde Kern sig bemærket som vinder af bl.a. Jacob Gade Violinkonkurrence, Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence samt DR's Spil for Livet.

Hans debut som solist var som 12-årig med DR Symfoniorkester samt DR Underholdningsorkester, og siden da har han jævnligt optrådt som solist med en lang række orkestre i Danmark og Sverige.

Kern Westerberg spiller på en G. Guarneri, venligst udlånt af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

www.kernwesterberg.com

 

Lennart Fredriksson

Lennart Fredriksson, komponist, violinist og dirigent. I 1980’erne var han primarius i en af Sveriges førende strygekvartetter, Berwaldkvartetten. Den spillede en mængde koncerter og indspillede cd’er. I 1986 tildeltes kvartetten Svenska Fonogrampriset.

Som komponist har Lennart Fredriksson skrevet såvel orkesterværker som kammermusik og vokalmusik. Flere af værkerne er indspillet på cd, bl.a. på portræt-cd’en ”Not yet dawn” på Phono Suecia, udgivet 2006.

Han har både som violinist og komponist haft et nært samarbejde med Helsingborg Symfoniorkester. Orkestret har således bestilt flere værker.

Han har ledet Kammerorkester Øresund siden begyndelsen i 2005.

 

Kammerorkester Øresund

Er et strygeorkester og består af ca. 30 danske og svenske musikere, såvel professionelle som dygtige fritidsmusikere. Efter behov suppleres med blæsere. Kammerorkestret har eksisteret i 13 år. Det giver koncerter både i Københavnsområdet og i Skåneområdet. Desuden har orkestret gæstespillet i Tyskland. Orkestret spiller udover det klassiske repertoire også værker af moderne danske og svenske komponister.

Ophavsret: