Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Udstilling "Ø"

OKT
17

Udstilling "Ø"


Søndag d. 17. oktober 2021, Kl. 11:00 til kl. 15:00
Hans Egedes Kirke, Vardegade 14, 2100 København Ø
50 kr.

BIBIANA Danmark og  Hans Egedes Kirke inviterer børn og deres voksne ind i havfruernes verden

BIBIANA Danmark præsenterer en mageløs kunstoplevelse i børnehøjde i Hans Egedes Kirke, når de Lørdag den 16. oktober kl. 16.00 slår dørene op for udstillingen ‘Ø’.

 Derefter er udstillingen åben hver dag i efterårsferien fra kl. 11.00-15.00.

OM UDSTILLINGEN:

Udstillingen ’Ø’ er baseret på den prisvindende illustrator Anna Jacobina Jacobsens billedbog af samme navn, der i 2019 modtog Kulturministeriets Illustratorpris. Jacobinas ordløse bog ´Ø´ handler om en pige, der bor på en ø helt alene, indtil hun en morgen finder en lille havfrue i en dåse sardiner. Pigen og havfruen indleder et magisk venskab med hinanden. Et venskab der både handler om at tage imod og om at give slip.

I udstillingen inviterer BIBIANA Danmark børn og deres voksne ind i Jacobinas vidunderlige og finurlige univers. Du kan opleve de fantastiske illustrationer fra ’Ø´ præsenteret i en verden af Jacobinas streg, inklusive træer, voluminøse blomster, en spejlsø og påførlige havfruehaler. En indlevende, omfavnende udstilling, hvor du kan komme til at oplevede illustrationskunst for børn i verdensklasse på egen krop.

“Den smukke fortælling giver stof til eftertanke, og fordrer til samtaler om ensomhed, håb og venskaber - emner som er relevante for børn og voksne nu som aldrig før.” tilføjer Janne Bech, der er direktør og kurator for BIBIANA Danmark.

Illustrator Anna Jacobina Jacobsen fortæller om udstillingen.

“Det er et stort privilegium at få mulighed for at arbejde sammen med BIBIANA Danmark. Jeg har gjort det ved flere lejligheder, men denne gang er særlig, fordi min bog ‘Ø’ står i centrum for alt arbejdet. Jeg er så heldig, at de gode BIBIANA-folk har besluttet at bringe bogens univers ud i den helt håndgribelige virkelighed. Det er et kæmpe job, som kræver mange kræfter og forskellige talenter. BIBIANA Danmark har dem alle samlet under deres magiske paraply og jeg føler mig meget heldig, at stå der sammen med dem.”

En lille havfrue rejste

Udstillingen Ø er en nomadisk, rejsende udstilling, der kan nå ud til børn i hele Danmark. Den kan bo i kirker, biblioteker, kulturhuse, museer – alle steder, hvor folk har en interesse i at introducere børn og deres voksne for eventyrlig og finurlig illustrationskunst for børn, med et budskab.

Om BIBIANA Danmark

BIBIANA Danmark er en organisation, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur ved at formidle verdens bedste børnebogsillustrationskunst gennem nytænkende udstillinger. Læs mere om BIBIANA Danmark her

Oe - BIBIANA Danmark

Billederne er af: Jacobina Jacobsen